Portakal Reçeli
Malzemeler
1 kilo kalın kabuklu portakal,
1,5 su bardağı toz şeker,
Fındık büyüklüğünde tereyağ,
1,5 su bardağı toz şeker,
Fındık büyüklüğünde tereyağ,
3 su bardağı su,
Yarım limon suyu.
Yarım limon suyu.
Yapılışı
Portakalları yıkadıktan sonra kabuklarını beyaz yerlerini almadan rendeleyelim. Rendelediğimiz kabukları bir tencereye alıp, üzerini kapatacak kadar su koyup 15 dakika kaynatalım. Sonra haşlanan kabukları süzgeç yardımıyla süzüp yeni ekleyelim ve 15 dakika daha kaynatalım. Bu işlem kabuklardaki acı tadın gitmesi için.
Kabuklar ikinci kez haşlandıktan sonra tekrar süzüp tencereye alalım. Üzerine kabukları rendeledikten sonra kalan portakalları temizleyip küp küp doğrayıp ekleyelim. 1,5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su ve fındık büyüklüğünde tereyağımızı ekleyip kaynatmaya başlayalım. Tereyağ reçelin kaynarken köpürmemesini sağlıyor. Arada karıştırarak suyu koyulaşıncaya kadar kaynatalım. Yoğunluğunu bir kaşık yardımıyla ya da küçük bir tabağa alarak kontrol edebilirsiniz. Şurup kıvamına gelince yarım limon suyunu da ekleyip bir iki tur karıştırıp altını kapatın. Reçeliniz sıvı geldiyse endişe etmeyin soğudukça yoğunluğu artacaktır. Sıcakken bir kavanoza boşaltıp ağzını kapatın. Kış boyu tüketebileceğiniz reçeliniz hazır.
Bir arkadaşımda tattıktan sonra kendim denemeye karar verdim. Bildiğiniz eticin tadında. Kahvaltıların vazgeçilmezi. Kek ve kurabiyelerinizi tatlandırmak için de kullanabilirsiniz. Rondodan geçireceğiniz bir miktar reçeli hamurunuza ekleyin ve pişirin. En son yaptığım keke kattım, sonuç harikaydı.
The new casino for sports fans: BetMGM, Rivers Casino
YanıtlaSilBetMGM is partnering with Rivers Casino to offer the BetMGM sportsbook and online poker service, 순천 출장마사지 a 목포 출장안마 welcome bonus worth 여수 출장안마 up 과천 출장샵 to $500,000. 서울특별 출장안마